woensdag 12 juli 2017

Uiig

Iedereen is bekend met het in de (voor)avond smachten naar iets hartigs. Kaasblokjes, chips, drop, pinda’s. Ook ík ben er gevoelig voor. Maar tegenwoordig heb ik een nieuwe passie op snaaigebied: gebakken uitjes. We kennen ze natuurlijk als vulsel bij de Indische maaltijd. Maar ook zomaar en uit het niets kan ik er lepels van naarbinnen werken. Ziekelijk gewoon. Merk maak me niets uit, Go Tan, Conimex, Improba, allemaal goed. Nadelen zijn er natuurlijk ook. Het spul zal vast niet geweldig gezond zijn, zeker in grote hoeveelheden. Bovendien krijg je er een stevige uienkegel van, maar dat kan ik moeilijk verifiëren want ik geef me er vooral solo aan over. Immers, je maakt geen reclame voor jezelf wanneer je in gezelschap als een onderuitgezakte Romeinse keizer voor de treurbuis een hele verpakking bawang goreng zit weg te werken, het liefst met een vette boer als amen. Bovendien heb ik na afloop immer spijt, want voel me dan opgeblazen en voorzien van een vette nasmaak die me de volgende ochtend nog teistert. Kortom: beheers u en eet gebakken uitjes met mate! Helaas zijn ze deze week weer eens in de aanbieding. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten