vrijdag 16 augustus 2013
Paprika
Een groene, kijk 'm glimmen. Gekocht in de supermarkt. Bonus. Hij zat in een
langwerpige, transparante verpakking van drie, samen met een rode en een gele. Mooi.
Zo mooi dat ik hebberig werd van dit trio. Rood, geel, groen - als je de verpakking verticaal hield was het net een
verkeerslicht. De rode en de gele zagen er vooral erg tasty uit. De gele gebruikte ik in een
salade, de rode fruitte ik. De groene is overgebleven, een beetje triest wel,
zo solo. Bovendien ziet hij er niet zo vrolijk en expressief uit als
zijn reeds geconsumeerde soortgenoten. Hij oogt vooral gezond,
en gezond riekt al gauw naar saai. Maar dat kan me niet veel schelen, want
de groene is..., tsja, die is gewoon een ingetogen schoonheid. Sowieso is
groen mijn favoriete kleur. Het liefst saus ik mijn hele woonstee van onder tot boven groen en loop ik elke dag in een groene outfit. Helaas
staat groen me niet, het maakt me nogal vaal, alsof ik hepatitis heb. Blauw flatteert me stukken
beter, met name lichtblauw. Maar lichtblauwe paprika's bestaan niet. Groene
gelukkig wel. En tegen hepatitis ben ik ingeënt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten