donderdag 10 juli 2014
Evenknie
Voor de fruitliefhebber is
kersentijd de mooiste periode van het jaar. Jawel, ik weet dat smaken
verschillen en dat mango’s, kiwi’s, minneola’s, zomerkoninkjes, avocado’s, pink
Lady’s, nectarines of doerians bij menigeen favoriet zijn. Toch durf ik te
stellen dat de kers er speciaal voor óns is. Vorm, uiterlijk, structuur, kleur,
alles is perfect. Schillen hoeft niet en van druipen is geen sprake. Ultiem
geschikt voor oraal gebruik. Hij is de evenknie van de tepel. Maar waar de
laatste een hulpmiddel is, is de kers een hemelse uitkomst. Hij past exact
tussen verhemelte, tong en kaak. Eenmaal daar, worden alle smaakpapillen
(links, rechts, boven, onder) gelijktijdig geactiveerd. Eerst een beetje
zuigen, dan doorbijten en sabbelen tot aan de pit en die vervolgens krachtig
uitspugen. Sensualiteit ten top. Belangrijk daarbij is wel dat het vruchtvlees
stevig en vol is, want een tikkie binnensmonds verzet is geboden. Dus mag hij
niet te zacht of te slap zijn. Daarom het liefst gisteren geplukt, door een Betuwse
boerendochter met een gezellig rieten mandje. In het juiste formaat en glanzend
diepdonkerrood vormt hij het kroonjuweel voor de fruitsnoeper. Wie een kers eet,
behoeft geen taart.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten